Spring til indhold
Udvalgt til International Rostrum of Composers

Udvalgt til International Rostrum of Composers

Allan Gravgaard Madsen udtaget til International Rostrum of Composers
Foto: Stine Vejen

Tre komponister er blevet udvalgt til International Rostrum of Composers som repræsentanter for Danmark og DR: Signe Lykke, Lil Lacy og Allan Gravgaard Madsen

Det er et samarbejde mellem over 30 radiostationer, der har eksisteret siden 1955. Hvert år mødes de delegerede og lytter til landenes bud på Ny Musik, der skal være komponeret inden for de sidste fem år.

Arrangøren er Det Internationale Musikråd / International Music Council, der tidligere hørte under FN’s UNESCO, der blandt andet er sat i verden for at fremme samarbejdet inden for kultur mellem verdens nationer.

Tre forskellige værker

I Danmark er det DR P2, der indstiller de danske værker. I 2024 har DR indstillet tre værker, der er udvalgt blandt et helt års transmitterede værker:

  • Signe Lykke: ’Bell Jar’ – spillet af Odense Symfoniorkester
  • Lil Lacy: ’Dreaming in Collars’ – spillet af Marianna Shirinyan (klaver) og Torleif Thedéen (cello)
  • Allan Gravgaard Madsen: ’Silbertönen’ – optaget på festivalen Silkeborg Classics, opført af Ensemble Stralo

Vinderen er...

Fra den 14. til 17. maj mødes alle de delegerede radiofolk fra de deltagende lande og lytter til alle bidrag. Derefter kåres vinderen af Grand Prixet i to kategorier: Hovedkategorien og “under 30 år”.

EBU – European Broadcasting Union – er samarbejdspartner på konkurrencen og sørger blandt andet for, at Europas radiostationer kan spille værkerne.

Signe Lykke, Allan Gravgaard Madsen og Lil Lacy er udvalgt til International Rostrum of Composers

DR: Nu er de danske deltagere fundet

fakta:

Det Internationale Komponist Grand Prix (“International Rostrum of Composers”) har været holdt siden 1955 og er dermed faktisk ældre end Eurovision Song Contest, der første gang blev afviklet i 1956 af European Broadcasting Union (EBU).

Danmark har vundet konkurrencen to gange: Nemlig da hovedkategorien i 2010 gik til værket Ouvertures (Part 1) for guzheng, sampler og orkester af Simon Steen-Andersen og kategorien “under 30” i 1992 gik til Jesper Kochs værk Icebreaking for to akkordeoner og slagtøj.

kilde: DR og Wikipedia