Spring til indhold
Operarejsen Akt 2 er begyndt

Operarejsen Akt 2 er begyndt

Efter sidste operarejse har komponist Allan Gravgaard Madsen fået skriveblokade. Vennerne Frederik Cilius og Rasmus Bruun må igen træde til – og sammen tager de tre afsted på en ny operarejse. Operarejsen Akt 2 har netop fået premiere på DR2 og DRTV.

Frederik Cilius, Allan Gravgaard Madsen og Rasmus Bruun tager på endnu en operarejse. På grund af energikrisen er autocamperen parkeret, så nu må rejsen foregå med offentlig transport. De tre jagter ny inspiration til Allans kommende opera.

Vennerne overnatter alle mulige bizarre steder, som Rasmus har fundet. Steder, som kommer til at give ordet ’inspiration’ en helt ny dimension.

Operarejsen Akt 2 i Finland
Foto: Still fra Operarejsen Akt 2

Allan har fået skriveblokade

Allan har skrevet lidt af sin opera, men inspirationen til resten kommer desværre ikke så let til ham. Det er som om, at det ikke lyder helt som det skal. Noget mangler, men hvad?

Allan ringer til Rasmus, der påpeger, at inspirationen til værket måske kom fra de mange gode (og dårlige) indtryk fra deres sidste rejse, hvilket Allan til sin gru må give Rasmus ret i. Det er ude, ikke hjemme, inspirationen findes.

Rasmus, der konstant har udlandslængsel, har selv haft problemer med at få sin hverdagsfamiliemad til at smage af noget som helst, og han kan bestemt sagtens bruge nogle nye sanseindtryk.

Problemet er bare, at pengene fra legatet er brugt. Kassen er tom, hvilket jo til dels er Frederik og Rasmus’ skyld. Så hvem skal nu betale?

Operarejsen Akt 2 i Dresden

Vil du se med?

Operarejsen Akt 2 i Italien
Foto: Still fra Operarejsen Akt 2

Kunstens Robin Hood

Rasmus ringer til Frederik og forklarer problemet og Frederik indvilliger i – efter svære overvejelser – at bruge hele sit enorme honorar fra TV2s underholdningsprogram Hvem Holder Masken til at finansiere endnu en operarejse.

Rasmus Bruun siger: ”Man kan sige, at vi stjæler pengene fra den sjæle løse underholdningsindustri og bringer dem tilbage til kunsten. Som en slags kunstens Robin Hood.”

Fuld af skønsang

“Det er public service, når det er bedst. Vidensformidling uden at man føler, man bliver banket i hovedet af en bedrevidende fagperson.”

Websitet Vi Elsker Serier har anmeldt Operarejsen Akt 2 og kvitterer med 5 ud af 6 hjerter.

Operaens vugge

Turen går denne gang til operaens vugge, Napoli. Det var her den første opera for folket blev opført og hvis man skal opleve indbegrebet af, hvad en opera er, så siges det, at det stadig er her, det sker. Mere autentisk og klassisk bliver det ikke.

Operarejsen fører også de tre venner til Glyndenbourne Festival i England. Måske det mest snobbede sted at opleve opera i verden. Indbegrebet af posh, hvor publikum ligefrem bliver tilskyndet til at iføre sig det helt rigtige tøj til den højtidelige lejlighed. 

I Bruxelles kommer vennerne til at opleve ”Rosenkavalereren” af Richard Strauss, som har ry for at være operaernes opera. En opera for ægte opera-aficionados. 

Operarejsen Akt 2 i Italien
Foto: Still fra Operarejsen Akt 2

Nyeste bud

Det bliver også på denne rejse, at Allan endelig får opfyldt sit ønske om at opleve en opera, som er skrevet af en kvindelig komponist. Problemet er bare, at det kræver en ordentlig afstikker, der bryder alle bæredygtigheds tanker. De må til Finland af alle steder!

Men kan det virkelig passe, at den klassiske musik er den eneste kunstform, der ikke er blevet woke?

I Palermo skal de tre venner se nærmere på et operahus, der danner rammen om en af filmhistoriens mest berømte scener. En scene fra den nok mest anerkendte og berømte filmtrilogi i verden, nemlig The Godfather. Det er et tilbud, som man ikke kan eller må afslå, som operainteresseret.

Turen begynder dog i Dresden, hvor det rent faktisk går hen og bliver rigtig abstrakt for de opera-rejsende venner. De skal nemlig opleve en opera, der handler om en næse, der stikker af fra dens ejermand.

Operarejsen Akt 2 i Paris
Foto: Jonas Agersø / A&M Productions

Operarejsen til lands og til vands

Denne gang vil de tre ikke køre i autocamper, men sejle og køre i tog og ikke mindst overnatte alle mulige bizarre steder, som Rasmus har fundet. Steder fra treetophouse og mongolsk jurt til overraskende airbnb fund, der kommer til at give ordet inspiration en helt ny dimension.

Operarejsen handler om opera, men er også en fortælling om tre venner på tur, deres særheder og mange samtaler om alt fra angsten for forfald og død til liderlighed, løgn, snobberi og julemanden.

Operarejsen Akt 2

Se Operarejsen Akt 2 på DRTV

Fakta

Operarejsen er produceret af A&M Productions for DR2 og DRTV.

I januar 2023 offentliggjorde Producentforeningen de nominerede til Tvprisen 2023. Operarejsen Akt 1 er blevet nomineret i to kategorier:

Årets Nyskabelse og Bedste Karakterdrevne Serie.

Modtageren af priserne bliver offentliggjort den 4. marts 2023.